Bekend van TV Wonen
Gratis advies aan huis
Alleen kwaliteitsmerken
CBW-erkend
100% Klanttevredenheid

VDS Vloeren, oog voor onze omgeving

De wereld is van ons allemaal. Daarom levert VDS Vloeren uitsluitend milieu vriendelijke producten. Alle producten zijn gefabriceerd in fabrieken die beschikken over ISO 14001 certificering.Dit houdt in dat het effect van de productie neutraal is op de lokale omgeving.

 

Lange levensduur

Al onze vloeren hebben een lange levensduur. Door de hoge kwaliteit en slijtvastheid hebben nagenoeg alle producten 25 jaar tot levenslange garantie. Onze vloeren zijn eenvoudig schoon te maken met een beperkte hoeveelheid water en zonder schadelijke chemische stoffen.

Al onze producten voldoen aan alle eisen die worden besteld door de European Chemicals Agency (ECHA). Dit is vergelijkbaar met de gesteld eisen aan bijvoorbeeld speelgoed en verzorgingsartikelen voor kinderen.

Volledig recyclebaar

Onze vloeren zijn volledig recyclebaar. Door de keuze van de puurste grondstoffen zijn wij er zeker van dat onze vloeren geen schadelijke stoffen afgeven aan producten van gerecycled materiaal. Zo dragen wij bij aan het terugdringen van het gebruik van deze schadelijke stoffen.

ISO 14001 Gecertificeerd

Hollandsche Vloeren gepromoveerd tot Cradle-to-Cradle Zilver

Hollandsche vloeren® was al Cradle to Cradle™ brons gecertificeerd maar door continu te innoveren op het gebied van duurzaamheid, productie, efficiëntie en milieu, hebben we de volgende stap gezet om onze producten in de circulaire economie te implementeren. We zijn nu Cradle to Cradle™ zilver gecertificeerd! Cradle to Cradle Certified ™ is de ultieme vorm van duurzaamheid en staat voor afval is voedsel. Dit betekent dat de grondstoffen die we gebruiken voor de productie van Hollandsche Vloeren®, volledig kunnen worden gerecycled, zonder waarde te verliezen. We gaan ons productieproces nog verder verbeteren, we gaan voor goud!

Hollandsche Vloeren® is op vijf punten beoordeeld:

1. Samenstelling van de materialen
2. Mogelijkheden tot hergebruik
3. Gebruik van hernieuwbare energie
4. Duurzaam Waterbeheer
5. Sociale rechtvaardigheid

Uitmuntende beoordeling


Hollandsche Vloeren® is op alle criteria goed beoordeeld en is daarmee één van de weinige houtproducenten ter wereld die dit certificaat mogen dragen.

Wat is een circulaire economie?

Er is een duidelijk verband tussen Cradle to Cradle™ en een circulaire economie. Een circulaire economie is een economisch systeem waarin waarde behouden blijft of ontstaat door producten en grondstoffen te hergebruiken en zo min mogelijk grondstoffen te verliezen. Het is een systeem dat vele kansen biedt en niet kan worden genegeerd. Kwaliteit is van levensbelang bij een product dat Cradle to Cradle™ is gecertificeerd. Dit wordt bij Hollandsche Vloeren gewaarborgd door jaarlijkse controles door externe bureaus. Op deze manier garandeert Hollandsche Vloeren® de allerhoogste kwaliteit.

Amorim WISE, een duurzame vloeren oplossing

Amorim WISE is een duurzame, niet-PVC, zwevende oplossing die 100% waterdicht is, waardoor het de ideale keuze is voor elke ruimte zonder beperkingen. Met een Cork Rigid Core voor versterkte dimensionale stabiliteit en een superieure slijtvastheid is Amorim WISE geschikt voor elk residentieel of commercieel project.

Een kurkonderlaag is inbegrepen voor extra prestaties, wat de voordelen van kurk verbetert, voor extra comfort, optimale temperatuur gedurende het hele jaar, ruisonderdrukking en een loopcomfort als geen ander.

Amorim Wise voordelen:

Watervast: Ideaal voor elke kamer inclusief badkamers en keukens.
Klimaat positief: Een klimaatpositief product met een negatieven CO2 voetafdruk en gebaseerd op kurk, een 100% duurzaam materiaal.
Geschikt voor grote ruimtes zonder dilataties: tot 300m2 zonder dilataties.
Geen expansievoegen tussen ruimtes: Esthetisch aantrekkelijke overgangen tussen kamers.
Superieure slijtvastheid: Geschikt voor elk type project.
Minimale voorbereiding van de ondervloer: Kan bovenop bestaande vloeren worden geïnstalleerd.
Universeel installatie systeem: Een hoek/hoeksysteem biedt extra sterke vergrendelingsprestaties.
Versterkte dimensionale stabiliteit: Een veerkrachtige vloer gemaakt om lang mee te gan.

Amorim Wise voorbeelden

Classic Walnut

Fashionable Cement

Natural light Oak

Prime Artic Oak

Shell Jasmin

Shell Marfim