Bekend van TV Wonen
Gratis advies aan huis
Alleen kwaliteitsmerken
CBW-erkend
100% Klanttevredenheid

Het succesverhaal van COREtec Floors dat in 2016 in Nederland begon, heeft de producent niet alleen te danken aan de samenstelling van haar vloeren, maar zeker ook aan de overtuiging en toewijding van de dealers. “We hadden al een vloerenstaal in huis via Philiep Caryn nog voordat COREtec daadwerkelijk op de markt kwam”, zegt Marina Plasmans van VDS Vloeren, dat al meer dan 25 jaar door haar partner Patrick van der Smissen wordt gerund. Het bedrijf, dat ruim vier jaar geleden van Steenbergen naar Oud Gastel verhuisde, heeft een Europese primeur: het is de eerste COREtec-dealer die de beschikking heeft over de COREtec Studio: een groots opgezet shop-in-shop concept. Als teken van wederzijds vertrouwen.

“In 2016 beleefden we als COREtec onze allereerste vtwonen&design beurs, die toen nog Woonbeurs Amsterdam heette”, legt COREtec-woordvoerder Philiep Caryn uit. “Daar hadden we een stand van 20m². Veel Nederlanders vonden die prachtig, wilden er ook een. Dit was de aanzet tot een shop-in-shop concept dat uiteindelijk bij 500 dealers in heel Europa is geplaatst.”

“In de jaren die volgden, groeiden we flink en zijn we na gaan denken over een nieuw concept dat eruit springt”, vervolgt Philiep. “Dit heeft geresulteerd in een exclusieve studio met een winkeloppervlakte van 40m² volledig toegewijd aan al onze collecties”, zegt hij in de showroom van VDS Vloeren, waar de verschillende collecties keurig staan opgesteld, te weten: COREtec Stone Ceratouch, Authentics by COREtec, The Naturals, Megastone, The Essentials, ProPlus en Herringbone. En binnenkort ook COREtec Stairs.

De COREtec Studio in het nieuwste gedeelte van het pand van VDS Vloeren ziet er uitnodigend en overzichtelijk uit. In korte tijd kan de bezoeker veel informatie tot zich nemen. Ook stylisten en interieurarchitecten komen er graag, zo blijkt. Het bedrijf bezit dan ook veel knowhow en heeft de nodige deskundige vloerenleggers in dienst.

België

Anno 2021 is het werkgebied van VDS Vloeren globaal genomen West-Brabant, Zeeland, Rotterdam, Den Haag. “En een stukje België, waar we via de beurs Bouw & Reno in Antwerpen in zowel 2019 als 2020 nieuwe klanten op hebben gedaan. Opvallend is dat we juist in de afgelopen weken verschillende Belgen over de vloer hebben gehad. Die doen er meestal wat langer over voordat ze een beslissing nemen”, weet Marina inmiddels uit ervaring.

Verdrievoudigd

VDS Vloeren is vanaf het begin fan van COREtec. “Deze vloer heeft een goed kliksysteem – het is zelfs fantastisch – en is op elke ondergrond te leggen”, somt Marina de twee belangrijkste voordelen op. “In het begin verkochten we extreem veel COREtec. Veel mensen denken dat het echt hout is. Inmiddels is 25% van de verkopen een PVC-vloer van COREtec.
We geven de klanten ook altijd een staal mee naar huis, zodat ze het vloerdeel in de eigen omgeving kunnen zien. Dat werkt goed. Over het product COREtec krijgen we na installatie nooit klachten.”

Onwijs geplust

“In het afgelopen jaar hebben we als VDS Vloeren onwijs geplust”, vervolgt Marina. “We hebben vanuit de showroom klanten via WhatsApp gebeld, vooral vijftigplussers. Ik filmde, verkoper Erik adviseerde. Dat werkte heel goed, alsof de mensen fysiek in de showroom waren. We hebben het nog nooit zo druk gehad. Normaal gesproken sturen we binnen drie dagen een offerte, dat duurt nu iets langer. De uitdaging is wel dat de Nederlander over het algemeen wel snel de vloer gelegd wilt zien. Naar de toekomst toe wordt dat wellicht een probleem, want er is bijna niet meer aan vakmensen te komen. We hebben al van alles ondernomen en geprobeerd, onder meer via scholen en opleidingen, uitzendbureaus enz. Maar het blijft lastig”, aldus Marina.

Bron: wonen360.nl

Wij helpen u graag…

Door het brede aanbod laminaatvloeren, PVC-vloeren en houten vloeren ziet u misschien van de bomen het bos niet meer. VDS Vloeren geeft u graag advies en helpt u graag met uitzoeken van uw droomvloer. Onze adviseurs kijken samen met u naar uw situatie om zo tot de perfecte match te komen. Ook bieden wij de mogelijkheid voor het maken van een afspraak aan huis.