Bekend van TV Wonen
Gratis advies aan huis
Alleen kwaliteitsmerken
CBW-erkend
100% Klanttevredenheid

Misschien ben je van plan om te verhuizen. Misschien wil je je bestaande woning wel helemaal opnieuw inrichten. Eén ding is duidelijk: je wilt dat alle elementen van je interieur mooi op elkaar aansluiten. Dan is het zeker goed om stil te staan bij het effect dat een mooi gelegde vloer op de uitstraling van je woning heeft. Een warme houten vloer geeft je woning iets chics en past zowel in een klassiek als modern interieur. Laminaat wordt geleverd in diverse kleurschakeringen, zodat je altijd een perfect passende kleur of dessin kunt uitkiezen. Tegenwoordig is pvc steeds meer een goed alternatief geworden. Omdat je kunt kiezen uit veel kleuren en voelbare structuren, alle met een hele natuurlijke uitstraling, maakt pvc maatwerk in je interieur pas echt goed mogelijk. Daarnaast is pvc onderhoudsarm en slijtvast. Het is ongevoelig voor krassen en ook goed geschikt voor vochtige ruimtes.

Het leggen van een pvc-vloer is precisiewerk. Omdat de meeste vloerdelen van pvc een stabilisatielaag bevatten, zal het niet gaan werken, wat bij laminaat en hout altijd een risico is. Het moet dus naadloos passen. Pvc is duurzaam en volledig recyclebaar. Hygiënisch schoonmaken van je pvc-vloer is zo gebeurd en je zult merken dat pvc ook een uitstekend geluiddempend effect heeft. Op dit moment zijn er twee soorten pvc-vloeren: een plak pvc-vloer en een click pvc-vloer. VDS Vloeren levert beide en legt ze snel, accuraat en tegen een scherp tarief. Welke is voor jou geschikt? We noemen de belangrijkste eigenschappen van beide op.

Kies je voor click pvc, dan moet je ook investeren in een ondervloer, die overigens niet dik hoeft te zijn. Een folie van enkele millimeters dik is meestal voldoende. Je vloerdelen van click pvc leggen we snel, op dezelfde handige manier waarop we een laminaatvloer leggen. Verlijmen is niet nodig en je hebt snel resultaat. En mocht je van plan zijn om op termijn te verhuizen, dan neem je je vloerdelen van click pvc gewoon mee naar je nieuwe woning.

Bij plak pvc is er geen sprake van een ondervloer. We plakken de pvc vloerdelen direct op de betonnen vloer. Het is dan wel essentieel dat je betonnen vloer volledig egaal is. In een nieuwbouwwoning is een extra laag van egaline noodzakelijk en meestal is 3 millimeter wel voldoende. Is je woning al wat ouder, dan leggen we een laag van 6 millimeter egaline. Als je vloerverwarming hebt, is plak pvc een juiste keuze. Omdat je geen isolerende ondervloer hebt, werkt de warmtetoevoer een stuk efficiënter.

VDS Vloeren levert pvc-vloeren van diverse kwalitatief hoogstaande merken, waaronder QuickStep. Wil je dat we plak pvc komen leggen die bijzonder slijtvast is en ook voor commerciële doeleinden geschikt? Kies dan voor tegels Ambient Glue of stroken Balance Glue. Of kijk in ons assortiment Pulse Glue, dat we in stroken leveren. Neem een kijkje op onze website en zie hoeveel kleuren en dessins wij kunnen leveren. Neem vooral contact met ons op als je deskundig advies nodig hebt. Wanneer mogen we je begroeten in onze showroom?

Wij helpen u graag…

Door het brede aanbod laminaatvloeren, PVC-vloeren en houten vloeren ziet u misschien van de bomen het bos niet meer. VDS Vloeren geeft u graag advies en helpt u graag met uitzoeken van uw droomvloer. Onze adviseurs kijken samen met u naar uw situatie om zo tot de perfecte match te komen. Ook bieden wij de mogelijkheid voor het maken van een afspraak aan huis.